Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάνος: Οι τράπεζες πρέπει να συμμετάσχουν στο PSI

Οι τράπεζες πρέπει να συμμετάσχουν στο PSI καθώς η μη επιτυχία του θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Αλέξανδρος Μάνος.

Μάνος: Οι τράπεζες πρέπει να συμμετάσχουν στο PSI
Οι τράπεζες πρέπει να συμμετάσχουν στο PSI καθώς η μη επιτυχία του θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία, υποστήριξε στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Αλέξανδρος Μάνος.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων συνιστά δωρεά από τους ομολογιούχους προς τους Έλληνες πολίτες. Για αυτό και τα κεφάλαια μέσω των οποίων θα στηριχθούν οι τράπεζες για την επανακεφαλαιοποίησή τους πρέπει να είναι φθηνά και να έχουν ρεαλιστικούς όρους αποπληρωμής από τους ιδιώτες μετόχους εντός 10ετίας.

Κατά τον κ. Μάνο πρέπει να ξεχωρίσουν οι ζημιές των τραπεζών που συνδέονται με τους πιστωτικούς κινδύνους από τις ζημιές που οφείλονται στον πολιτικό κίνδυνο, τις οποίες, όπως είπε, πρέπει να μοιράσουμε με τους φορολογούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v