Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Δεν προκύπτει ανάγκη για νέα μέτρα

Από πουθενά δεν προκύπτει ανάγκη για νέα μέτρα για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2012, πέραν της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, σχολιάζει η Alpha Bank.

Alpha: Δεν προκύπτει ανάγκη για νέα μέτρα
Από πουθενά δεν προκύπτει ανάγκη για νέα μέτρα αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2012, πέραν της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, σχολιάζει στο εβδομαδιαίο δελτίο της οικονομικών εξελίξεων η Alpha Bank.

Σύμφωνα με την Alpha Bank, «αντίθετα, υπάρχει άμεση ανάγκη:

α) Για συνέχιση της προσπάθειας που γίνεται για εκλογίκευση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα για αύξηση της παραγωγικότητάς του και της προσφοράς του στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και για ουσιαστική μείωση του κόστους λειτουργίας του, όπως άλλωστε προκύπτει και από την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ για την ανασυγκρότηση της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας.

β) Για εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων που θα εξασφαλίσουν την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση από τα πρώτα 3μηνα του 2012».

Η Alpha Bank τονίζει παράλληλα ότι «η συνεχής διατύπωση προβλέψεων για νέα ύφεση της οικονομίας το 2012 δεν συνιστά οικονομική πολιτική». Κατά την Alpha Bank, «πρέπει να σταματήσει η συνεχής μεμψιμοιρία και απαισιοδοξία και οι υπερβολές στις εκτιμήσεις για αρνητικές εξελίξεις στο μέλλον», καθώς «οι υπέρμετρα αρνητικές εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στην οικονομία στο μέλλον έχουν συνήθως μόνο ένα αποτέλεσμα: την περαιτέρω αποδυνάμωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, που αποτελεί τον βασικό μηχανισμό αναχαίτισης της ανάκαμψης στην οικονομία και συμβάλλει στην περαιτέρω επέκταση της ύφεσης και στη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v