Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κληρώνει» σήμερα για τα λαχεία

Με έναν σίγουρο υποψήφιο (ΟΠΑΠ) και πληροφορίες περί πρόσθετου ενδιαφέροντος από την Ευρώπη λήγει σήμερα το απόγευμα η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την 12ετη άδεια λειτουργίας / διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων.

«Κληρώνει» σήμερα για τα λαχεία
Με έναν σίγουρο υποψήφιο (ΟΠΑΠ) και πληροφορίες περί πρόσθετου ενδιαφέροντος από την Ευρώπη λήγει σήμερα το απόγευμα (στις πέντε) η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την 12ετη άδεια λειτουργίας / διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων.

Θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με την αμερικανική Scientific Games (με τις πληροφορίες να βάζουν στο ίδιο σχήμα την Lottomatica και την Intralot).

Δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του γαλλικού οργανισμού τυχερών παιχνιδιών Francaise de Jeux που φέρεται ως ενδιαφερόμενος για επέκταση στην Ελλάδα.

Οι συνθήκες δεν ευνοούν τη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που είχε δώσει μικρή παράταση στην αρχική προθεσμία προκειμένου να διευκρινιστούν αρκετές απορίες των ενδιαφερομένων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν, κατά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές και Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη των Κρατικών Λαχείων. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διαχείριση του Εθνικού Λαχείου, του Λαϊκού, του Ξυστού (Στιγμαίο Κρατικό Λαχείο), του Πρωτοχρονιάτικου καθώς και του Στεγαστικού Κρατικού Λαχείου που είναι σήμερα ανενεργό και στην ουσία μοιράζει κατοικίες.

Περιλαμβάνει και τα μελλοντικά λαχεία που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο του ομίλου που θα επικρατήσει, αλλά εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Οι σύμβουλοι του Ταμείου χρειάστηκε να δώσουν πολύμηνο αγώνα προκειμένου να παραδωθούν τα κρατικά λαχεία ελεύθερα από τα βάρη της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων στην οποία είχε προχωρήσει η κυβέρνηση Σημίτη.

Από την παραχώρηση της άδειας για τα Κρατικά Λαχεία προβλέπονταν η είσπραξη άνω του μισού δισ. ευρώ, αλλά πολλά θα κριθούν από την ύπαρξη ενός ή περισσοτέρων υποψηφίων.

Οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ., Roland Berger Strategy Consultants, Allen & Overy LLP, Καρατζά & Συνεργάτες – Δικηγορική Εταιρεία και Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι – Δικηγορική Εταιρεία ενεργούν ως σύμβουλοι του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για τα Κρατικά Λαχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v