Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ:Συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά τέλους ακινήτων

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές δικηγορικών Συλλόγων και 7 ιδιωτών οι στρέφονται κατά τους ειδικού τέλος που εισπράττεται από τη ΔΕΗ.

ΣτΕ:Συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά τέλους ακινήτων
Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές των δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, της ΑΔΕΔΥ, του Σωματείου Ελλήνων Φορολογουμένων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών και 7 ιδιωτών οι στρέφονται κατά τους ειδικού τέλος που εισπράττεται από τη ΔΕΗ.

Στη συζήτηση παραστάθηκε το ελληνικό δημόσιο αλλά όχι η διοίκηση της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος του ΣΤΕ, Π. Πικραμμένος, υποστήριξε ότι το ΣτΕ έχει επωμισθεί ένα βάρος που δεν του ανήκει ωστόσο θα πράξει το καθήκον του.

«Το δικαστήριο δε μπορεί να επιληφθεί ενός πολιτικού προβλήματος που συσσωρεύτηκε τις τελευταίες δεκαετίες αλλά θα πράξει αυτό που πρέπει», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός κ. Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρόεδρος του ΔΣΑ, Γ. Αδαμόπουλο, ανέπτυξε την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων και υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό δεν ζητήθηκε από την ΕΕ.

Τέλος οι νομικοί εκπρόσωποι του ΥΠΟΙΚ υποστήριξαν ότι είναι ένα ειδικό μέτρο που ελήφθη για λόγους επιτατικής ανάγκης στο πλαίσιο εξυγίανσης της οικονομίας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v