Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο η δανειοδότηση των κομμάτων

Οι δανειοδοτήσεις των κομμάτων τίθενται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα μετά από καταγγελίες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο στόχαστρο η δανειοδότηση των κομμάτων
Οι δανειοδοτήσεις των κομμάτων τίθενται στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος διέταξε προκαταρκτική έρευνα μετά από καταγγελίες του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου που ακολούθησαν τις καταγγελίες του βουλευτή τα κόμματα λαμβάνουν δάνεια από τράπεζες με εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί μεταξύ άλλων εάν τα δάνεια αυτά είναι επισφαλή καθώς δεν είναι σίγουρο ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατήγγειλε "πρωτοφανή υπερδανεισμό του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. τα χρέη των οποίων "προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα".

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Αυγενάκης, το 2010 το ΠΑΣΟΚ πήρε επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 15,5 αντίστοιχα, ενώ συνολικά από ιδρύσεώς τους , τα δύο μεγάλα κόμματα φέρονται να έχουν λάβει δάνεια 244,2 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v