Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβληθηκε η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Από το αυτόφωρο, κατηγορούμενοι για το πλημέλημμα της παρεμπόδισης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας θα δικαστούν οι συνολικά 10 συλληφθέντες σήμερα το πρωί, έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων.

Αναβληθηκε η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ
Αναβλήθηκε για τις 30 Νοεμβρίου λόγω απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας η δίκη των δεκα συνδικαλιστών της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, και 5 πολιτών, οι οποίοι κατηγορούνται για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το πρωί έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Μεσογείων καθώς εμπόδισαν την είσοδο των ΜΑΤ στο υπο κατάληψη κτίριο αλλα και την είσοδο του γενικού διευθυντή διανομής του δικτύου της ΔΕΗ.

Οι 15 συνολικά κατηγορούμενοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δικαστούν σήμερα , ωστόσο μόνο δύο στελέχη της ΔΕΗ εντοπίστηκαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας. Μετα από δίωρη διακοπή της διαδικασίας η εισαγγελέας του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων από την πλευρά τους χαρακτήρισαν προσχηματική την απουσία των μαρτύρων και ζήτησαν να γίνει η δίκη, επισημαίνοντας οτι οι κατηγορούμενοι άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα τους αντιστεκόμενοι στο χαρατσι της ΔΕΗ.

Τελικώς η δίκη ανεβλήθη και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μεχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συμφωνα με πληροφορίες, πρόθεσή τους είναι να επιστρέψουν στο υπο κατάληψη κτίριο της ΔΕΗ στην Μεσογείων.

Από το πρωί στα δικαστήρια βρίσκονταν 150 άτομα περίπου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους. Μεταξύ αυτών, ο Μανώλης Γλέζος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος αλλά και συνδικαλιστές.


ΔΕΗ: Τα ΜΑΤ "έσπασαν" την κατάληψη στο Χολαργό-Στον εισαγγελέα ο Ν. Φωτόπουλος

Νωρίτερα, άνδρες των ΜΑΤ "έσπασαν" την αλυσίδα που είχε σχηματιστεί έξω από το κτίριο της ΔΕΗ Χολαργού, στη Μεσογείων, που τελούσε υπό κατάληψη από την Κυριακή από εργαζομένους της ΔΕΗ, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ και άλλων 15 ατόμων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν να απομακρύνουν τους εργαζομένους και να πάρουν τη θέση τους, σχηματίζοντας τη δική τους αλυσίδα έξω από το κτίριο, το οποίο πλέον βρίσκεται υπό "κατάληψη" από τους αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δεν δέχθηκε να εγκαταλείψει το σημείο και λίγο έλειψε να προκύψουν σοβαρά επεισόδια. Ο ίδιος εμφανίστηκε εξοργισμένος από την εξέλιξη, τονίζοντας ότι μόνος στόχος είναι να εμποδιστεί η διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο τμήμα, ενώ έγιναν συλλήψεις και άλλων συνδικαλιστών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Για τα επεισόδια η αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης σχετικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία, για τη διαπίστωση διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διακοπή της διεξαγωγής υπηρεσίας στη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ, ανακοινώνεται ότι:

Σήμερα το πρωί (08.30 ώρα), υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, καθώς και συνεργείο τεχνικών της ΔΕΗ που είχε μεταβεί με τη συνδρομή αστυνομικών για την επανασύνδεση του ρεύματος που είχε διακοπεί, παρεμποδίστηκαν από ομάδα προσώπων, η οποία είχε καταλάβει την είσοδο και δεν τους επέτρεπε να εισέλθουν στο κτίριο.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα, για τα οποία σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Πρόκειται για δέκα (10) υπάλληλους της ΔΕΗ, τρεις (3) δημοσίους υπαλλήλους (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΒ), ένα (1) συνταξιούχο, καθώς και ένα (1) άνεργο.

Οι δεκαπέντε (15) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τη διακοπή της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v