Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έξι ακόμη διαγωνισμοί έως το τέλος Ιανουαρίου

Πρόκειται να ανακοινωθούν έξι νέοι διαγωνισμοί, με πρώτον αυτόν της αξιοποίησης του Ελληνικού, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2012, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. 

Έξι ακόμη διαγωνισμοί έως το τέλος Ιανουαρίου
Το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενισχύει τη δυναμική του, όπως αναδεικνύεται και με την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης των δικαιωμάτων για τη χρήση συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας αυτή την εβδομάδα, με τη συμμετοχή των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone και Wind Hellas). Μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, από τον οποίο αντλήθηκαν €380 εκατομμύρια, τα συνολικά έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα ανέλθουν για το 2011 σε περισσότερα από €1,8 δισ.

Τόσο ο διαγωνισμός για το φάσμα συχνοτήτων κινητής όσο και ο αντίστοιχος για τα Εθνικά Λαχεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελούν μετά τον ΟΠΑΠ σημαντικά βήματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Σύντομα, πρόκειται να ανακοινωθούν έξι νέοι διαγωνισμοί, με πρώτον αυτόν της αξιοποίησης του Ελληνικού, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2012.

Σχολιάζοντας τη μέχρι σήμερα πρόοδο, και με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το φάσμα συχνοτήτων κινητής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Κώστας Μητρόπουλος, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επιτυχία του συγκεκριμένου διαγωνισμού, η οποία σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της δεύτερης αποκρατικοποίησης. Η συμμετοχή και των τριών εταιρειών αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης για την αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και ένα βήμα προς τα εμπρός για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Μαζί με αυτό το διαγωνισμό, τα συνολικά έσοδα των ιδιωτικοποιήσεων για το 2011 υπερβαίνουν τα €1,8 δισ. εκ των οποίων τα €1,5 δισ. θα εισπραχθούν μέσα στο έτος, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι διεθνείς αγορές και η χώρα μας. Το έργο μας επιταχύνεται και σε συνέχεια του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία, έξι νέοι διαγωνισμοί ιδιωτικοποιήσεων θα ανακοινωθούν από τώρα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v