Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντισυνταγματική η διάταξη για συμβασιούχους

Την αντισυνταγματικότητα της μεταβατικής διάταξης του διατάγματος Παυλόπουλου (164/2004) βάσει του οποίου επιτρέπεται η μονιμοποίηση συμβασιούχων υποστήριξε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας Ι. Τέντες.

Αντισυνταγματική η διάταξη για συμβασιούχους
Την αντισυνταγματικότητα της μεταβατικής διάταξης του διατάγματος Παυλόπουλου (164/2004) βάσει του οποίου επιτρέπεται η μονιμοποίηση συμβασιούχων υποστήριξε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας του Ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες.

Αντίθετα με τις ολομέλειες του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ , ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που προβλέπει ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις οι διαδοχικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν σύμβαση εργασίας αορίστου.

Ο κ. Τέντες υποστήριξε ότι η εν λόγω διάταξη αντίκειται στο άρθρο 103 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου. Ο ανώτατος εισαγγελικό λειτουργός μάλιστα υπογράμμισε ότι η διάταξη κινείται στην λογική της πρακτικής του παρελθόντος των "τακτοποιήσεων" και των "μετατροπών".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v