Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Προτείνει ελληνικό "κούρεμα" 80%

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ πρέπει να προβούν σε τέσσερα αποφασιστικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ανάμεσα στα οποία και κούρεμα του χρέους της Ελλάδας  κατά 75% - 80%, αναφέρει σε έκθεσή της η BlackRock.

BlackRock: Προτείνει ελληνικό κούρεμα 80%
Οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. πρέπει να προβούν σε τέσσερα αποφασιστικά βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, ανάμεσα στα οποία και το "κούρεμα" του χρέους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας κατά 75% - 80%, αναφέρει σε έκθεσή της η BlackRock.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ΒlackRock αναφέρει στην έκθεσή της ότι η Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει σημαντικές λεπτομέρειες και τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια και να παρθούν πιο τολμηρές αποφάσεις.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα πάνω από 50%, στο 75% - 80%, ενώ ανάλογες απομειώσεις θα πρέπει να γίνουν και στα πορτογαλικά και στα ιρλανδικά ομόλογα.

Σύμφωνα με την BlackRock, οι τράπεζες θα πρέπει να εξαναγκαστούν να δεχθούν το "κούρεμα", καθώς πιθανή εθελοντική ανταλλαγή δεν πρόκειται να αποδειχθεί αποτελεσματική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v