Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελεσίγραφο από ΥΠΟΙΚ σε μεγαλοοφειλέτες

Μέχρι τις 24/11 καλούνται τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους.

Τελεσίγραφο από ΥΠΟΙΚ σε μεγαλοοφειλέτες
«Ρυθμίστε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, για να μη δείτε το όνομά σας στη μαύρη λίστα που θα δημοσιοποιήσουμε στη συνέχεια», λέει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα που χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ καλούνται να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011.

«Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μη συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων, που θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον Ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011.

Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημόσιου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ειδοποίηση των οφειλετών του Δημοσίου ήταν μία από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου για τη δημοσιοποίηση της σχετικής λίστας οφειλετών.

Άλλωστε, η ίδια λίστα έχει ήδη δοθεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, ο οποίος «ξεσκονίζει» μία προς μία τις υποθέσεις διερευνώντας σε ποιες από αυτές μπορεί να επιβληθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v