Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική κλήση στο Λ. Λαυρεντιάδη

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα καλούνται να δώσουν μεθαύριο για δάνεια περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζεται να χορήγησε η Proton, ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 6 μέλη της επιτροπής πιστοδοτήσεων.

Δικαστική κλήση στο Λ. Λαυρεντιάδη
Εξηγήσεις στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση καλούνται να δώσουν μεθαύριο για δάνεια περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζεται να χορήγησε η Proton Bank, ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 6 μέλη της επιτροπής πιστοδοτήσεων και του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Το σκέλος αυτό της υπόθεσης της Proton Bank , αφορά το 2010 όταν ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας η οποία εμφανίζεται να έδωσε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια προς "εταιρείες αμέσου η εμμέσου επιρροής του κ. Λαυρεντιάδη".

Επί του παρόντος έχουν αποσταλεί κλήσεις σε επτά πρόσωπα που εμφανίζονται ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ δεν αποκλείεται προσεχώς να διευρυνθεί ο αριθμός των υπόπτων καθώς αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι οι εμπλεκόμενοι αγγίζουν περί τα 20 πρόσωπα.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης σε βάρος του Δημοσίου αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v