Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοικτή γραμμή η κυβέρνηση-eurogroup

Σε ανοιχτή γραμμή με τους τεχνοκράτες του Eurogroup βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΟΕ, Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος τους ενημερώνει διαρκώς για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σε ανοικτή γραμμή η κυβέρνηση-eurogroup
Σε ανοιχτή γραμμή με τους τεχνοκράτες του Eurogroup βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΟΕ, Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος τους ενημερώνει διαρκώς για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του EuroWoriking, με θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που θα επαναληφθεί το βράδυ (γύρω στις 7).

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών έλεγε νωρίτερα ότι το Euroworking Group προετοιμάζεται έναντι παντός ενδεχομένου και χαράσσει γραμμή άμυνας ακόμα και έναντι του ενδεχόμενου χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη η ιδέα της μόχλευσης του EFSFσε επίπεδα μεγαλύτερα του 1 τρισ. ευρώ βρίσκεται στο τραπέζι.

Σε αυτή την φάση πάντως οι τεχνοκράτες κρατούν στάση αναμονής, ενώ παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι στο PSI φαίνεται συνεχίζουν κανονικά την προετοιμασία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, η ψήφιση της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται ως προαπαιτούμενο όχι μόνο για την εφαρμογή του νέου δανειακού προγράμματος αλλά και για την εκταμίευση της 6ης δόσης -και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v