Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάθος οι εκλογές τώρα

«Αν πάμε σε εκλογές τώρα, το χάσαμε το παιχνίδι, θα χρεοκοπήσουμε». Mε τη δραματική αυτή έκφραση περιγράφουν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου το νέο σκηνικό.

Λάθος οι εκλογές τώρα
«Αν πάμε σε εκλογές τώρα, το χάσαμε το παιχνίδι, θα χρεοκοπήσουμε». Mε τη δραματική αυτή έκφραση περιγράφουν συνεργάτες του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλου, το σκηνικό που διαμορφώνεται λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την ώρα όπου ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται σε διαρκές κύκλο τηλεφωνικών επαφών με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η θέση ότι δεν υπάρχει περιθώριο προκήρυξης εκλογών αυτήν τη χρονική στιγμή υποστηρίζεται από τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που ανέρχονται μόλις στα 600 εκατ. ευρώ.

«Με τα χίλια ζόρια αντέχουμε μέχρι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου», λένε από το υπουργείο Οικονομικών ως προς τη δυνατότητα του Δημοσίου να καλύψει τις υποχρεώσεις του εντός και εκτός Ελλάδος.

Από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου διαβεβαιώνουν επίσης ότι η στάση που θα κρατήσει ο αντιπρόεδρος θα έχει κύριο και αποκλειστικό γνώμονα «το καλό της πατρίδας» και καταλήγουν ότι αποκλειστική προτεραιότητα τώρα θα πρέπει να είναι «η άμεση εφαρμογή του προγράμματος, πάση θυσία, με οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Όσο για το δημοψήφισμα, τονίζουν ότι… αυτό έχει τελειώσει.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο κ. Βενιζέλος, μέσω σχετικής δήλωσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στη διενέργεια δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι προέχει η εξασφάλιση της 6ης δόσης και της νέας δανειακής σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v