Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πόλεμος" ανακοινώσεων στο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών

Μέσω ανακοινώσεων συνεχίζεται ο "πόλεμος" που έχει ξεσπάσει εσχάτως στο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με σημείο αιχμής τις τρίωρες καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων.

Πόλεμος ανακοινώσεων στο ΔΣ της Ένωσης Δικαστών
Μέσω ανακοινώσεων συνεχίζεται ο "πόλεμος" που έχει ξεσπάσει εσχάτως στο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με σημείο αιχμής τις τρίωρες καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων των δικαστηρίων με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των δικαστών.

Η μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης απαντώντας σε ανακοίνωση του προεδρείου της Ένωσης με την οποία την κατηγορούσε ότι "επιχειρεί να τριτροφαλαγγίσει τους αγώνες" επισημαίνει ότι "τα μέλη της ομάδας μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν επιτρέψαμε ποτέ και σε κανέναν να μας χαρακτηρίσει ούτε ως «φιλοκυβερνητικούς» ούτε ως «αντικυβερνητικούς».

Ειδικότερα, η μειοψηφία της ΕΔΕ - με εκπρόσωπο την αρεοπαγίτη Βασιλική Θάνου αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Τα μέλη της ομάδας μειοψηφίας της ΕΔΕ δεν επιτρέψαμε ποτέ και σε κανέναν να μας χαρακτηρίσει ούτε ως «φιλοκυβερνητικούς» ούτε ως «αντικυβερνητικούς».

Εκφραζόμαστε και ενεργούμε πάντοτε ως δικαστικοί λειτουργοί και μας ενδιαφέρει πρωτίστως η διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειας του λειτουργήματός μας, το οποίο το τελευταίο διάστημα πλήττεται, εκτός των άλλων και από ακραίες μορφές αντιδράσεων».

Η μειοψηφία του Δ. Σ. της Ενωσης επισημαίνει ότι «αντιδρούμε, απλώς, σε ενέργειες που θεωρούμε ότι είναι ακραίες και ότι υποβαθμίζουν το κύρος του λειτουργήματός μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v