Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Εμφύλιος" στους δικαστικούς για κινητοποιήσεις

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς οι ανακοινώσεις με αλληλοκατηγορίες μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Δ.Σ. πέφτουν βροχή.

Εμφύλιος στους δικαστικούς για κινητοποιήσεις
Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καθώς οι ανακοινώσεις με αλληλοκατηγορίες μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Δ.Σ. πέφτουν βροχή.

Στη σκιά των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών, που ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει την απονομή της Δικαιοσύνης, η πλειοψηφία της ένωσης υπό τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου επιδίδεται σε πόλεμο ανακοινώσεων με τα μέλη της μειοψηφίας, η οποία εκφράζεται από την αρεοπαγίτη Βασιλική Θάνου.

Σημείο αιχμής των ανακοινώσεων, που περιλαμβάνουν κατηγορίες για "τροφαλάγγιση του αγώνα των δικαστών" από τη μία και "πολιτικολογίες ή κομματικολογίες" από την άλλη, είναι η απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για καθημερινές τρίωρες διακοπές των συνεδριάσεων από τις 12 το μεσημέρι και τη μη έκδοση αποφάσεων.

Η απόφαση της ένωσης προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στο εσωτερικό της καθώς η μειοψηφία του Δ.Σ. της ένωσης εξέδωσε ανακοίνωση αμφισβήτησής της.

Συμφώνα με την ανακοίνωση, το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης με το οποίο αποφασίστηκαν οι κινητοποιήσεις δεν ήταν ομόφωνο ως προς τον χρόνο διεξαγωγής τους. Η μειοψηφία υποστηρίζει ότι οι καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας επί δίμηνο, δηλαδή μέχρι τις 11/12/2011 όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη γενική συνέλευση, είναι ακραίες.

"Διαφωνήσαμε να ασκούμε το λειτούργημά μας μόνο στα δικαστικά καταστήματα και μόνο κατά το ωράριο λειτουργίας τους, γιατί έτσι υποβαθμίζουμε οι ίδιοι τον θεσμικό ρόλο του λειτουργήματός μας και αποδεχόμαστε την υπαλληλοποίησή μας.". "Ουδόλως τέθηκε υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων το κείμενο του ψηφίσματος στο οποίο περιέχονται εκφράσεις που συνιστούν ΄΄πολιτικολογία΄΄ και ΄΄κομματικοποίηση΄΄", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η αντίδραση της πλειοψηφίας της ένωσης ήταν άμεση. "Μέλη της ένωσής μας επιχειρούν να τροφαλαγγίσουν τους αγώνες μας. Οι μάσκες έπεσαν. Συστρατεύθηκαν τα πιο πάνω μέλη του Δ.Σ. με τους επικριτές μας. Αποφάσισαν ως εντολοδόχοι να ευθυγραμμιστούν με τις ταυτόσημες φράσεις περί πολιτικολογίας και κομματικοποίησης κυβερνητικών παραγόντων. Έχουν την εντύπωση ότι έτσι θα υπονομεύσουν τους αγώνες μας, πλαγιοκοπώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης και τη συνοχή μας; Γιατί δεν σηκώθηκαν στη συνέλευση με λεβεντιά να πουν διαφωνούμε και μειοψηφούμε;".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v