Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Διαγωνισμός για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας ενέκρινε πρόταση της διοίκησης των ΕΛΠΕ και κήρυξε την έναρξη της διαδικασίας για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τη συνέχιση της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Επανωμής και στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή του Κατακώλου.

ΥΠΑΝ: Διαγωνισμός για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας ενέκρινε πρόταση της διοίκησης των ΕΛΠΕ και κήρυξε την έναρξη της διαδικασίας για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός αφορά τη συνέχιση της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Επανωμής και στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή του Κατακώλου, τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η απόφαση αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού στηρίχθηκε στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

- Μετά από εκτεταμένες ερευνητικές εργασίες στις περιοχές Επανωμής και Κατακώλου ανακαλύφθηκαν συγκεντρώσεις αερίων υδρογονανθράκων και συμπυκνωμάτων σε βάθος περίπου 2.600 μέτρων και 2.500 μέτρων αντίστοιχα.

- Από μελέτες που καταρτίσθηκαν από την τότε ΔΕΠ/ΕΚΥ, η οποία έχει απορροφηθεί από τα ΕΛΠΕ, προκύπτει η αναγκαιότητα συνέχισης των ερευνών για τη διερεύνηση της εκμεταλλευσιμότητας της ανακάλυψης, την ολοκλήρωση της έρευνας και την περιχάραξη των δύο αυτών περιοχών.

- Το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, είναι ευνοϊκό για τη δραστηριότητα αυτή και την προσέλκυση ξένων άμεσων κεφαλαίων για επενδύσεις για έρευνα και εκμετάλλευση στις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κόστος των προηγούμενων ερευνητικών εργασιών που είχαν πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Επανωμής και του Κατακώλου ανήλθε σε 10,2 εκατ. δολάρια και σε 30 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v