Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση προθεσμιών για έκτακτη εισφορά

Παράταση των προθεσμιών για την εξόφληση των δόσεων έκτακτης εισφοράς και φόρου εισοδήματος αλλά και για την υπαγωγή στην περαίωση ή την υποβολή δηλώσεων του παρελθόντος προτίθεται να δώσει το ΥΠΟΙΚ.

Παράταση προθεσμιών για έκτακτη εισφορά
Παράταση των προθεσμιών για την εξόφληση των δόσεων έκτακτης εισφοράς και φόρου εισοδήματος αλλά και για την υπαγωγή στην περαίωση ή την υποβολή δηλώσεων του παρελθόντος χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, προτίθεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι σχεδιάζεται παράταση προθεσμιών ως εξής: 

* Έως τις 11 Νοεμβρίου για την πληρωμή δόσεων έκτακτης εισφοράς ή φόρου εισοδήματος. Κανονικά η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου. 

* Έως τις 30 Νοεμβρίου για την υπαγωγή στην περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2001-2009 ή την υποβολή δηλώσεων (ΦΠΑ, εισοδήματος, φόρων κληρονομιάς, συγκεντρωτικών καταστάσεων) που δεν είχαν υποβληθεί στο παρελθόν ή είχαν υποβληθεί ανακριβώς.

Οι σχετικές προθεσμίες, έληγαν στις 31 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v