Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις συμμετοχές στο διαγωνισμό της ΕΕΤΤ

Αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz, κατέθεσαν οι εταιρίες COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες, VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND Ελλάς.

Τρεις συμμετοχές στο διαγωνισμό της ΕΕΤΤ
Χωρίς εκπλήξεις με την συμμετοχή των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για την δημοπρασία του φάσματος στην κινητή τηλεφωνία.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΕΤΤ μετά τη τις σχετικές αιτήσεις για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 MHz και 1800 MHz.υπέβαλλαν Cosmote, Vodafone Wind Ελλάς.

Μετά τον νομικό έλεγχο των φακέλων την ερχόμενη Τρίτη η ΕΕΤΤ θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Νοεμβρίου. Από την πλευρά των εταιρειών τηρείται σιγή ιχθύος σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν καθώς, όπως επισημαίνεται με έμφαση, δεν προτίθενται στη φάση αυτή να ανοίξουν τα χαρτιά τους στον ανταγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι οι εταιρείες θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν τις «δυνάμεις» τους.

Για την επανάκτηση του φάσματος που κατέχουν θα χρειαστεί να καταβάλουν συνολικά 380 εκατομμύρια ευρώ την Vodafone να καλείται να πληρώσει την μερίδα του λέοντος, ήτοι 170 εκατομμύρια προκειμένου να διατηρήσει το φάσμα που έχει σήμερα στην κατοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v