Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρ ενιαίου ταμείου ασφάλισης τραπεζουπαλλήλων

Υπέρ της συνταγματικότητας της δημιουργίας ενιαίου ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στις τράπεζες στο οποίο υπάγεται και το Ταμείο Επικουρικής Σύνταξης των Εργαζομένων στην Εμπορική, τάχθηκε ο αντεισαγγελέας Φώτης Μακρής.

Υπέρ ενιαίου ταμείου ασφάλισης τραπεζουπαλλήλων
Υπέρ της συνταγματικότητας της δημιουργίας ενιαίου ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στις τράπεζες στο οποίο υπάγεται και το Ταμείο Επικουρικής Σύνταξης των Εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα (ΤΕΑΠΕΤΕ) τάχθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φώτης Μακρής, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου όπου συζητήθηκε η υπόθεση.

Το 2005 και το 2006, με δύο νόμους δημιουργήθηκε το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης των τραπεζουπαλλήλων στο οποίο υπήχθη και το ΤΕΑΠΕΤΕ.

Ωστόσο, ο σύλλογος των υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας προσέφυγε κατά της υποχρεωτικής ένταξης του ασφαλιστικού ταμείου στο ΕΤΑΤ και δικαιώθηκε τόσο στο Πρωτοδικείο όσο και στο Εφετείο.

Συμφωνα με την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος προτείνει την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, είναι συνταγματικό το νομοθετικό καθεστώς που ορίζει ότι τα συνταξιοδοτικά θέματα, όπως είναι η σύσταση ειδικών ταμείων δεν μπορούν να αποτελέσουν περιεχόμενο συλλογικών συμβάσεων και ότι αυτές μόνο σε περιορισμένη έκταση μπορούν να ρυθμίζουν ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v