Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύριο η απόφαση για την απεργία στην καθαριότητα

Αναβλήθηκε για αύριο, λόγω της αποχής των δικηγόρων, η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων.

Αύριο η απόφαση για την απεργία στην καθαριότητα
Για αύριο, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία, αναβλήθηκε τελικώς η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των υπαλλήλων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα λόγω της αποχής των δικηγόρων η οποία ωστόσο ισχύει και αύριο.

Ο Δήμος Αθηναίων δήλωσε στο δικαστήριο ότι ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η απεργία μέχρι και αύριο το βράδυ και αποσύρει το αίτημα για την Τετάρτη και την Πέμπτη που απεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως από αύριο οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να μαζεύουν τα σκουπίδια από τα σχολεία και τα νοσοκομεία, ενώ θα καθαριστούν και οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας ενόψει των κινητοποιήσεων της Τετάρτης και της Πέμπτης.

Ο συνήγορος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Δημήτρης Βερβεσός κατήγγειλε ότι κάποιοι "θέλουν δίκες χωρίς δικηγόρους" εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη ο οποίος όπως είπε " κατά παράβαση των αρχών της δίκαιης δίκης επιθυμούσε να διεξαχθεί η διαδικασία χωρίς δικηγόρους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v