Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η κατάληψη στα εκδοτήρια

Συνεχίζεται η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Θα στείλουμε τους λογαριασμούς με άλλον τρόπο, λέει η ΔΕΗ. Εντολή Παπακωνσταντίνου να ζητηθεί εισαγγελική παρέμβαση.

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η κατάληψη στα εκδοτήρια
Συνεχίζεται η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που επιχειρεί να μπλοκάρει την έκδοση των λογαριασμών, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.

«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποί μας». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει εξασφαλίσει εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής των λογαριασμών, που θα ενεργοποιηθούν από σήμερα.

Συγκεκριμένα, στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει: «Έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσω ανακοινώσεων εκδήλωσε την πρόθεσή της να παρεμποδίσει την έκδοση λογαριασμών εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα».

Παράλληλα, καλεί τη ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει αμέσως από τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης και επισημαίνει ότι -κατόπιν και της σχετικής τοποθέτησης του εποπτεύοντος υπουργού- έδωσε εντολή προς τη νομική υπηρεσία να προσφύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη.

Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε: «Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα.

Καλώ άμεσα τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αποχωρήσει από το κτίριο, όπου εμποδίζεται η έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ και έχω δώσει ρητές εντολές στη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v