Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε 10ήμερη απεργία κατεβαίνουν οι τελωνειακοί

Σε δεκαήμερη απεργία κατεβαίνουν από την προσεχή Παρασκευή οι τελωνειακοί, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.

Σε 10ήμερη απεργία κατεβαίνουν οι τελωνειακοί
Σε δεκαήμερη απεργία κατεβαίνουν από την προσεχή Παρασκευή οι τελωνειακοί, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.

Αρχικά η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων είχε ανακοινώσει τρεις 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Σήμερα, σε νεότερη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας «λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι επισπεύδεται, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία κ.λ.π., αποφάσισε την προκήρυξη δύο (2) 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2011 (07.00) μέχρι και το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου (07.00)».

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών αντιδρά στις μειώσεις των αποδοχών τους με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και ζητεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ζητεί:
«να διασφαλισθεί ότι οι συνολικές ονομαστικές αποδοχές μας θα παραμείνουν στα σημερινά τουλάχιστον επίπεδα.

Να διατηρηθούν οι πρόσθετες αμοιβές των Τελωνειακών Υπαλλήλων, οι οποίες συνίστανται σε ποσοστό επί των πραγματοποιούμενων εισπράξεων των Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (Δ.Ε.Τ.Ε.).

Να μην εφαρμοσθεί η εργασιακή εφεδρεία στους Τελωνειακούς Υπαλλήλους, διότι το υπάρχον μειωμένο προσωπικό, ήδη υπολείπεται των αναγκών για τη σωστή λειτουργία της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Να μην καταργηθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων της Τελωνειακής Υπηρεσίας, καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη πλήρωσης οργανικών θέσεων κι όχι κατάργησής τους ως δήθεν πλεοναζουσών.

Να μην εφαρμοσθεί ο θεσμός του κρατικού υπαλλήλου, λόγω της ιδιαιτερότητας και της εξειδίκευσης του αντικειμένου μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v