Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεψαχνίζει τους "τυχερούς" φοροφυγάδες το ΣΔΟΕ

Κύκλωμα στους κόλπους των πρακτορείων του ΟΠΑΠ με ενδεχόμενη συμμετοχή και υπαλλήλων του Οργανισμού ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ξεψαχνίζει τους τυχερούς φοροφυγάδες το ΣΔΟΕ
Κύκλωμα στους κόλπους των πρακτορείων του ΟΠΑΠ με ενδεχόμενη συμμετοχή και υπαλλήλων του Οργανισμού ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Αφορμή για την έρευνα ήταν ο εντοπισμός ενός γιατρού και ενός δικηγόρου με μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και των καταθέσεών τους, οι οποίες επιχειρήθηκε να δικαιολογηθούν με ένα «πακέτο» κερδισμένων δελτίων παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

«Εμφανίστηκαν με εκατοντάδες κερδισμένα δελτία από διάφορα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, τα οποία όμως είχαν παιχτεί σε διαφορετικά πρακτορεία ανά την Ελλάδα ακόμα και την ίδια μέρα.

Μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να παίζει Λόττο στη Θεσσαλονίκη, Τζόκερ στα Τρίκαλα και Προπό στην Κρήτη την ίδια μέρα και να κερδίζει κιόλας;», αναρωτιέται στέλεχος του ΣΔΟΕ, διευκρινίζοντας ότι στις συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις οι φορολογούμενοι εμφανίστηκαν με «πακέτα» 400 - 500 κερδισμένων δελτίων ο καθένας.

Το ΣΔΟΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία που υποδεικνύουν κύκλωμα το οποίο λειτουργεί ως εξής: Έστω ότι ο χ κέρδισε στο Λόττο 1.000 ευρώ. Προσέρχεται με το κερδισμένο δελτίο στο πρακτορείο του και το εξαργυρώνει, παίρνει τα χρήματά του και φεύγει. Ο πράκτορας του κυκλώματος κρατάει το δελτίο και το «πουλάει» με το αζημίωτο σε φορολογούμενους- όπως αυτοί που πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ-, οι οποίοι καλούνται να δικαιολογήσουν την προέλευση χρημάτων σε λογαριασμούς καταθέσεων ή για παράδειγμα για αγορά ακινήτων, δηλαδή χρησιμοποιούν τα κερδισμένα δελτία άλλων για την κάλυψη του πόθεν έσχες.

Η έρευνα έχει επεκταθεί και σε υπαλλήλους του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v