Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προωθείται η άμεση ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Η άμεση ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης και η επίσπευση εκδίκασης των φορολογικών δικών,απετέλεσαν τα σημεία συζήτησης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του κλιμακίου της τρόικας προ ημερών.

Προωθείται η άμεση ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης
Η άμεση ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, η ποσοτική μέτρηση των αποτελεσμάτων των νομοθετικών παρεμβάσεων, η επίσπευση εκδίκασης των φορολογικών δικών αλλά και η πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων των συμβολαιογράφων και των δικηγόρων, απετέλεσαν τα σημεία συζήτησης μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του κλιμακίου της τρόικας προ ημερών.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αφορούσε νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ο κ. Παπαιωάννου ξεκαθάρισε οτι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν καμία σχέση με την τρόικα.

«Δεν ξέρω γιατί σε κάποιους αρέσει να λένε ότι όλα αυτά τα μέτρα για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης μας τα επιβάλλει η τρόικα. Προφανώς αυτό πουλάει. Η ταχύτητα όμως στην απονομή της Δικαιοσύνης συνδέεται με μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την δημοσιονομική πολιτική», διευκρίνισε ο κ. Παπαιωάννου.

Ο ίδιος ερωτώμενος για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας απάντησε : «Έκανε την κίνηση ο Παπανδρέου και την έκαψε ο Σαμαράς. Τώρα πάμε σε μια διαδικασία, μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής και πρέπει να πάμε εκεί με την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση με την κυβέρνηση που έχει επιλέξει ο λαός».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε και για την υπόθεση της Siemens επί της οποίας όπως είπε «πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση". «Όταν κλείνει μια υπόθεση από πλευράς κυβέρνησης κλείνει συνολικά. ΄Η κάνεις συμβιβασμό ή όχι».

Ως προς το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαιωάννου ανέφερε οτι πρόκειται να κατατεθεί στην βουλή τον Νοέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δραματική εικόνα της Δικαιοσύνης.

"Ένα εκατομμύριο Έλληνες έχουν προσφύγει για να βρουν το δίκιο τους στην δικαιοσύνη και δεν το βρίσκουν. Η χώρας μας έχει καταδικαστεί αλλεπάλληλες φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης", τόνισε ο κ. Παπαιωάννου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v