Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου, διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναγνωρίζοντας βεβαίως ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Συναγερμός για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου
Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας επαρκούν έως τα μέσα Νοεμβρίου, διαβεβαιώνουν πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αναγνωρίζοντας βεβαίως ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστήριξε επίσης ότι επαρκούν τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου βρίσκονται κάτω από το όριο ασφαλείας του 1 δισ. ευρώ και το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να αξιοποιήσει κάθε εναλλακτική για την κάλυψη των απολύτως ανελαστικών δαπανών, δηλαδή την καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ενδεικτικό των πιέσεων είναι ότι από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 του μήνα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πρέπει να καταβάλει μισθούς και συντάξεις συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Μέρος των κεφαλαίων που λείπει εξετάζεται να καλυφθεί είτε με προσωρινή χρήση κεφαλαίων από αποκρατικοποιήσεις είτε με προσωρινή χρήση κεφαλαίων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v