Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασχέσεις μισθών για ληξιπρόθεσμες από ΥΠΟΙΚ

Κατασχέσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Κατασχέσεις μισθών για ληξιπρόθεσμες από ΥΠΟΙΚ
Κατασχέσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων όταν πηγαίνουν στην τράπεζα να εισπράξουν τις αποδοχές τους.

Το μέτρο προβλέπεται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και έχει ενεργοποιηθεί το τελευταίο διάστημα ως ένα ακόμα όπλο για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό της κατάσχεσης προσδιορίζεται με γνώμονα οι αποδοχές που απομένουν να μην είναι χαμηλότερες από 1.000 ευρώ. Τις κατασχέσεις μισθών επιβεβαίωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM η πρόεδρος του γενικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εφοριακών κ. Φρόσω Σταυράκη.

"Είναι ένα μέτρο που ισχύει πάρα πολλά χρόνια και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και για τις επιχειρήσεις και τις μεταξύ τους συναλλαγές. Μπορεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχει ενεργοποιηθεί πιο πολύ, αλλά σε σχέση με τις περικοπές που υπάρχουν και είναι μεγάλες και δυσβάστακτες αυτό το μέτρο γίνεται ακόμη πιο επώδυνο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v