Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geithner: Η Ελλάδα δεν θα γίνει η νέα Lehman

Η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει μια νέα Lehman Brother’s δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Timothy Geithner. H Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την Ελλάδα.

Geithner: Η Ελλάδα δεν θα γίνει η νέα Lehman
O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να συζητήσει τις συνέπειες που θα είχε στην αμερικανική οικονομία μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει δεσμευτεί ότι "η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει μια νέα Lehman Brother’s".

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ.Geithner ανέφερε ακόμα ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την Ελλάδα και ότι θα χρειαστεί χρόνια για να συγκροτήσει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την ουσιαστική ρύθμιση της νομισματική ένωσης.

"Υπάρχει μια ευρύτερη αναγνώριση ότι χωρίς αυτές τις ευρύτερες δημοσιονομικές και χρηματοπιστωτικές προσθήκες, η νομισματική ένωση δεν θα λειτουργήσει" πρόσθεσε.

Τόνισε ωστόσο ότι είναι βέβαιος ότι η Ευρώπη θα δράσει με πιο αποφασιστικό τρόπο για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ότι θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση των υποστηρικτών χρηματοπιστωτικών μηχανισμών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v