Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΛΚ σε Ταμεία: Ξοφλήστε άμεσα τις ληξιπρόθεσμες

Ξοφλήστε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σας, ξεχάστε πρόσθετες επιχορηγήσεις και αν δεν μπορείτε να βρείτε από αλλού κεφάλαια πουλήστε μετοχές ή ομόλογα για να καλύψετε τις ανάγκες ρευστότητας λέει η ΓΓΚΑ στα ταμεία.

ΓΛΚ σε Ταμεία: Ξοφλήστε άμεσα τις ληξιπρόθεσμες
Ξοφλήστε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σας , ξεχάστε πρόσθετες επιχορηγήσεις και αν δεν μπορείτε να βρείτε από αλλού κεφάλαια – μέσω εξοικονομήσεων- πουλήστε μετοχές ή ομόλογα για να καλύψετε τις ανάγκες ρευστότητας λέει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα ασφαλιστικά ταμεία ακολουθώντας τις οδηγίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους .

Σύμφωνα με το έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επισημαίνεται ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν μέχρι την 31.12.2010 έπρεπε να έχουν εξοφληθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

Αυτό όπως είναι γνωστό δεν έγινε και έτσι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, αντί για μηδέν που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο, ήταν στο τέλος Ιουλίου 6,5 δις ευρώ.

Έτσι, τώρα το υπουργείο Οικονομικών τρέχει και δεν φτάνει και ζητεί από τους επιχορηγούμενους φορείς να γνωστοποιήσουν το ύψος των υποχρεώσεων αυτών την 31.7.2011, τους λόγους για τους οποίους δεν εξοφλήθηκαν και να φτιάξουν χρονοδιάγραμμα εξόφλησής τους.

«Τονίζεται η ανάγκη της άμεσης, κατά προτεραιότητα εξόφλησης των εν λόγω υποχρεώσεων» τονίζεται χαρακτηριστικά. Με το ίδιο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι φορείς οι οποίοι έχουν υποστεί περικοπές στις επιχορηγήσεις τους, θα πρέπει να τροποποιήσουν τους προϋπολογισμούς τους περικόπτοντας ισόποσα το ύψος των εξόδων τους.

«Επισημαίνεται ότι σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις, όπου υφίστανται ανειλημμένες υποχρεώσεις και οι περικοπές των εξόδων θα οδηγήσουν σε αύξηση των ανεξόφλητων υποχρεώσεων, οι μειωμένες επιχορηγήσεις θα μπορούν να αντικατασταθούν με τη χρήση των υφιστάμενων ταμειακών διαθεσίμων ή την πώληση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, ομόλογα κλπ)».

Παράλληλα κοινοποιείται απόφαση του ΓΛΚ με την οποία κόπηκε επιχορήγηση 40 εκατ. ευρώ στο ΤΑΠ- ΟΣΕ.

Οι φορείς έχουν περιθώριο «συμμόρφωσης» έως τις 21 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μεθαύριο…
«Παρακαλείσθε για την γνωστοποίηση των ζητουμένων στοιχείων στην υπηρεσία μας μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου 2011 καθώς και για την άμεση και πιστή εφαρμογή των ανωτέρω» αναφέρεται στο έγγραφο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v