Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φρένο" από το ΣτΕ σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων

«Φρένο» στην υλοποίηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή των Σπάτων έβαλε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Φρένο από το ΣτΕ σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων
«Φρένο» στην υλοποίηση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή των Σπάτων έβαλε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι επικρατείας με την υπ' αριθμόν 196/2011 απόφασή τους έκριναν μή νόμιμο σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον «καθορισμό οριογραμμών τμήματος του ρέματος Ραφήνας στην περιοχή εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Βορείων Μεσογείων του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος Νομού Αττικής».

Το εν λόγω σχέδιο π.δ. προβλέπει την οριοθέτηση τμήματος του ρέματος της ραφήνας μήκους 1.500 μέτρων το οποίο με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1993 έχει χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος»

Οι δικαστές του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου έκριναν παράνομο το π.δ. καθώς το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων δεν έχει γνωμοδοτήσει για τον καθορισμό της οριογραμμής του ρέματος Ραφήνας , ούτε έχει ζητηθεί εμπροθέσμως η γνώμη του.

Οι συμβουλοι Επικρατείας πάντως ξεκαθαρίζουν οτι « ο χώρος που καταλαμβάνει το ρέμα , μετα την ως άνω οριοθέτησή του, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως οικοδομήσιμος ή ως χώρος προορισμένος για την ανέγερση κοινοφελών κτιρίων αλλα αποκλειστικά ως κοινόχρηστος χώρος, αποκλειομένης κάθε εργασία επιχώσεως ή καλύψεως του ρέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v