Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Η εφαρμογή προγράμματος κλειδί για 6η δόση

Η εφαρμογή του προγράμματος κλειδί για έκτη δόση, δήλωσε η κ. Lagarde. Απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη προς τις αναπτυγμένες χώρες να λάβουν άμεσα μέτρα για να βγουν από το φαύλο κύκλο χρέους και ύφεσης.

ΔΝΤ: Η εφαρμογή προγράμματος κλειδί για 6η δόση
Η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας από την Ελλάδα αποτελεί κλειδί για την εκταμίευση της έκτης δόσης, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, μεταδίδει το Reuters.

Η κ. Lagarde ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει μέρος του προγράμματος της ΕΕ/ΔΝΤ, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις μεταρρυθμίσεις.

"Η διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχει τίμημα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κ. Lagarde, απηύθυνε έκκληση προς τις αναπτυγμένες χώρες να λάβουν άμεσα μέτρα για να βγουν από το φαύλο κύκλο χρέους και ύφεσης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία, μεταδίδει το Reuters.

"Χωρίς άμεση, συλλογική δράση, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι αναπτυγμένες οικονομίες να κάνουν βήματα προς τα πίσω αντί να κινηθούν μπροστά" δήλωσε η Christine Lagarde σε ομιλία της.

Η κ. Lagarde προειδοποίησε ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μια καινούργια "επικίνδυνη" περίοδο, στην οποία η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται και οι αναπτυγμένες οικονομίες αντιμετωπίζουν μια "αναιμική και ασταθή ανάκαμψη", ενώ οι αναπτυσσόμενες πλήττονται από υψηλό πληθωρισμό και υπερβολική πιστωτική επέκταση.

Πρόσθεσε ακόμα ότι οι κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων κρατών έχουν επιδεινώσει την κατάσταση με την αναποφασιστικότητα τους.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η κ Lagarde ανέφερε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει "να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα τα δημοσιονομικά προβλήματα με αξιόπιστες πολιτικές και να εξασφαλίσουν ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι επαρκής".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v