Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδουλάκης για Εμπορική, ΟΠΑΠ και φορολογικό

Τη σύμφωνη γνώμη της Credit Agricole για την εξαγορά του 2,4% που διαθέτει το ΤΠΔ στην Εμπορική, ανακοίνωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης. Πρόσθεσε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς η διάθεση νέου πακέτου του ΟΠΑΠ, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ και δήλωσε ότι οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα ανακοινωθούν το Φθινόπωρο.

Χριστοδουλάκης για Εμπορική, ΟΠΑΠ και φορολογικό
Επιπλέον ποσοστό 2,4% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας θα αγοράσει η Credit Agricole, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι μετοχές θα αγοραστούν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το σύνολο της Εμπορικής που θα έχει η γαλλική τράπεζα θα φτάσει το 9,1%.

Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε επίσης, ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αρκετούς ομίλους για την πώληση των μετοχών των ΚΑΕ που έχει η Αγροτική Τράπεζα, ενώ ξεκίνησαν συζητήσεις με την γαλλική εταιρία La Poste για την αγορά του 10% των μετοχών των ΕΛΤΑ και προχωρά γρήγορα το σχέδιο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Οσον αφορά στα ΕΛΠΕ, ο υπουργός είπε ότι αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, διευκρινίζοντας, ότι όποια απόφαση ληφθεί θα είναι απόλυτα σύμφωνη με τους όρους του διαγωνισμού, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν εξετάζεται περίπτωση συγχώνευσης των ΕΛΠΕ με την Petrola.

Την Πέμπτη θα υποβληθούν οι τελικές προσφορές για το Καζίνο της Πάρνηθας και την Παρασκευή για τις μαρίνες της Αττικής.

Οσον αφορά στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο υπουργός είπε τα ζητήματα που ανακύπτουν λύνονται και εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί η υπογραφή της πώλησης σε διάστημα περίπου 20 ημερών.

Αναφερόμενος στις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για το ύψος του δημόσιου χρέους της Ελλάδος, όπως αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία της κυβέρνησης, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι όλοι οι υπολογισμοί του χρέους μέχρι τώρα έχουν γίνει σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Eurostat. Αφησε όμως να εννοηθεί, ότι οι εκδόσεις προεσόδων και προμετόχων από το δημόσιο θα θεωρούνται στο μέλλον ως στοιχεία του δημοσίου χρέους.

Πρόσθεσε δε, ότι φέτος δεν θα υπάρξουν εκδόσεις προεσόδων και προμετόχων από το δημόσιο.

Οσον αφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση, ο υπουργός είπε εντός του Ιουνίου θα ανακοινωθεί το βασικό περίγραμμα της, ενώ οι όποιες μειώσεις φορολογικών συντελεστών θα ανακοινωθούν το Φθινόπωρο μαζί με τον προϋπολογισμό.

Α.Π.Χ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v