Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Nα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Όλη η ελληνική ελίτ, πολιτική, επιχειρηματική, πνευματική, όλοι, πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Ε. Μυτιληναίος στο Bloomberg.

Μυτιληναίος: Nα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ
Όλη η ελληνική ελίτ, πολιτική, επιχειρηματική, πνευματική, όλοι, πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια ώστε να κρατήσουμε τη χώρα στην ευρωζώνη, τόνισε ο κ. Ε. Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg (εκπομπή Last Word).

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, "η καταστροφή που θα έρθει έπειτα από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι απίστευτη. Οπότε, όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε πως "είναι δύσκολο να προσελκύσεις ξένους επενδυτές αυτήν τη χρονική στιγμή. Η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς στο μάτι του κυκλώνα. Είναι δύσκολο, τα πράγματα όμως δεν θα είναι έτσι για πάντα, εργαζόμαστε γι’ αυτό. Ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση. Και νομίζω το ίδιο κάνει και η κυβέρνηση".

Τόνισε ακόμη πως "για τον όμιλό μας, οι εξαγωγές αποτελούν το 80% ή 90% των εργασιών. Για εμάς, από μια πολύ στενή οπτική, το να επιστρέψουμε στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, δεν το βλέπουμε όμως έτσι. Πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες. Είμαστε πατριώτες. Θέλουμε να είμαστε στο ευρώ. Πρέπει να είμαστε στο ευρώ. Η προσέγγιση που λέει ότι μια εξαγωγική εταιρία θα τα πάει καλά, οπότε ας βγούμε από το ευρώ, είναι απολύτως στενόμυαλη και μικροπρεπής. Όχι".

Για την πορεία του ομίλου ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε πως "καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία μας μέσα σε δύο χρόνια. Και συνεχίζουμε με πολύ καλές προοπτικές και για την επόμενη χρονιά, όπως δείχνουν τα πράγματα. Είναι δύσκολο, σας το λέω, το περιβάλλον είναι πολύ απαισιόδοξο, αλλά πρέπει να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε. Ρόλος μας είναι να κάνουμε τη δουλειά που έχουμε μπροστά μας, και πρέπει να την κάνουμε".

Σε ό,τι αφορά τη ζήτηση για τα μέταλλα και τα βασικά προϊόντα υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι τα βασικά προϊόντα βρίσκονται σε έναν υπερ-κύκλο (super cycle) που ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας, της προηγούμενης δεκαετίας, και θα διατηρηθεί για πολλά ακόμα χρόνια. Υπάρχουν, φυσικά, και διακυμάνσεις. Το 2008 έγινε μια σημαντική διόρθωση. Παρατηρούμε και τώρα μια ελαφρά διόρθωση, τα πράγματα όμως θα επανέλθουν και αυτό δεν θα αργήσει να γίνει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v