Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δεν θα γίνει η ΔΕΗ φοροεισπρακτικός μηχανισμός"

"Η ΓΕΝΟΠ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός", δηλώνει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της.

Δεν θα γίνει η ΔΕΗ φοροεισπρακτικός μηχανισμός
"Η ΓΕΝΟΠ σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός", δηλώνει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της, μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διαβεβαιώσει πως δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος. "Διαφορετικά", πρόσθεσε, "θα εμποδίσουμε την έκδοση αυτών των λογαριασμών και δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος".

"Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ: "Το ντου να γίνει σε αυτούς που έχουν τα 600 δισ. στις τράπεζες της Ελβετίας και φοροδιαφεύγουν, και όχι στην τσέπη του ελληνικού λαού.

Αυτοί που αποφάσισαν τον ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ, για να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμιση χρόνο απέτυχαν παταγωδώς, να φροντίσουν πρώτα να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε.  

Θυμίζουμε:

Χρέη Δημοσίου στη ΔΕΗ:
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 46,63 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 9,41 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 7,10 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 14,50 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 4,41 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ 2,30 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 3,80 ΕΚΑΤ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2,2 ΕΚΑΤ.
· ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 135 ΕΚΑΤ.

Σε όσους πήραν την απόφαση του νέου έκτακτου φόρου και την είσπραξή του τη συνδυάζουν με τη διακοπή ρεύματος εάν και εφόσον ο καταναλωτής δεν πληρώσει, άραγε σκέφτηκαν ότι 2,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια, είναι σπρωγμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο και στα αζήτητα της ζωής εξαιτίας αυτών των πολιτικών;

Σκέφτηκαν ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά εξαιτίας των πολιτικών τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο;

Αυτοί, άραγε, θα μπορούσαν να ζήσουν μία ώρα (όχι μία μέρα) χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους;".



Σκληρή ανακοίνωση Παπακωνσταντίνου για ΓΕΝΟΠ

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ για "μπλόκο" στο νέο φόρο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε ανακοίνωση όπου σημειώνει ότι οι αποφάσεις για τη λειτουργία της ΔΕΗ λαμβάνονται από τη διοίκηση και όχι από το συνδικάτο.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η απόφαση της Κυβέρνησης για την επιβολή ενός έκτακτου τέλους στην ακίνητη περιουσία έχει να κάνει με την αξιοπιστία της χώρας, τη διαφύλαξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της υλοποίησης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουλίου.

Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο φθηνής συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολές στη Διοίκηση της Επιχείρησης για την υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής απόφασης, με τρόπο που να δημιουργεί τα μικρότερα δυνατά προβλήματα στους πελάτες της ΔΕΗ.

Η σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι συνεπώς απαράδεκτη. Αποφάσεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας λαμβάνονται συλλογικά από την Κυβέρνηση και θεσπίζονται από το Κοινοβούλιο.

Όσο για την πρόθεση παρεμπόδισης της έκδοσης λογαριασμών που ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ας γίνει επιτέλους σάφες οτι αποφάσεις για τη λειτουργία της ΔΕΗ, λαμβάνονται από τη Διοίκηση της και όχι από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η εποχή της συνδιοίκησης έχει περάσει ανεπιστρεπτί."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v