Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΣΑ: Προς κινητοποιήσεις αν επεκταθεί το ωράριο

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κώστα Λουράντο.

ΦΣΑ: Προς κινητοποιήσεις αν επεκταθεί το ωράριο
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες επί της ουσίας θα ακυρώνουν τις επεκτάσεις του ωραρίου που ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κώστα Λουράντο.

Αν και το Δ.Σ. του ΦΣΑ αναμένει διευκρινίσεις από την ηγεσία του υπουργείου και επιδιώκει συνάντηση για να διευκρινιστεί το τι σημαίνει ακριβώς η επέκταση του ωραρίου κατά 30%, ο κ.Λουράντος αναφέρει ότι θα υπάρξει αντίδραση.

Σημειώνει πως, αν ο κλάδος υποχρεωθεί να λειτουργεί τα απογεύματα Δευτέρας - Τετάρτης και το Σάββατο το πρωί, τότε ο ΦΣΑ θα προχωρήσει σε απεργία για εκείνο ακριβώς το μέρος του ωραρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, η επέκταση θα αυξήσει τα λειτουργικά κόστη των φαρμακείων χωρίς αποδοτικότητα, ενώ έτσι θα καταργηθεί και το καθεστώς της εφημερίας των φαρμακείων, που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και δεκαετίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v