Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρευνα για υπερκοστολόγηση χαρτιού σε βιβλία

Την διενέργεια δύο προκαταρκτικών ερευνών με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου που αναφέρονταν στις αποκλίσεις μυστικών κονδυλίων αλλά και σε αδιαφανή διαγωνισμό για τη προμήθεια χαρτιού, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Πεπόνης.

Έρευνα για υπερκοστολόγηση χαρτιού σε βιβλία
Την διενέργεια δύο προκαταρκτικών ερευνών με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου που αναφέρονταν στις αποκλίσεις μυστικών κονδυλίων που είχαν εγκριθεί από διάφορα υπουργεία αλλά και σε αδιαφανή διαγωνισμό για τη προμήθεια χαρτιού που προορίζεται για την εκτύπωση σχολικών βιβλίων, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Ως προς την υπόθεση των μυστικών κονδυλίων η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας TA NEA που αναφέρονταν σε αποκλίσεις από 200% έως και πάνω από 1.000% σε σχέση με τα ποσά που είχαν προϋπολογιστεί για μυστικά κονδύλια σε διάφορα υπουργεία επί διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί για ποιούς λόγους διατέθηκαν τα επίμαχα ποσά, εάν χρησιμοποιήθηκαν για τους λόγους που προϋπολογίστηκαν και αν έχουν διαπραχθεί παράνομες πράξεις.

Ως προς την δεύτερη προκαταρκτική έρευνα, αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν που αναφερόταν σε αδιαφανή διαγωνισμό για την προμήθεια χαρτιού που θα χρησιμοποιείτο στην εκτύπωση Σχολικών Βιβλίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπερκοστολόγηση έφτασε το 38% , ενώ η συνολική ζημία υπολογίζεται περί τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης ζήτησε την διενέργεια έρευνας προκειμένου να εξετασθεί εάν ήταν αντίστοιχη η διαδικασία που ακολουθήθηκε και αναφορικά με την εκτύπωση των τετραδίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v