Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωστόπουλος:Ψήφος εμπιστοσύνης από το Κατάρ

Ο ιδιωτικός τομέας κινείται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, επισημαίνει ο πρόεδρος της Αlpha Βank κ. Γιάννης Κωστόπουλος αναφερόμενος στη συγχώνευσή της με τη Εurobank.

Κωστόπουλος:Ψήφος εμπιστοσύνης από το Κατάρ
Ο ιδιωτικός τομέας κινείται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, επισημαίνει ο πρόεδρος της Αlpha Βank κ. Γιάννης Κωστόπουλος σε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, αναφερόμενος στη συγχώνευσή της με τη Εurobank.

Θεωρεί την επένδυση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, του Κατάρ ως ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα τράπεζα, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στην εγχώρια αγορά.

Επισημαίνει μάλιστα ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξουν αντίστοιχες επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξουν και άλλες συγχωνεύσεις τραπεζών.

Για τη συγχώνευση Αlpha Βank- Εurobank τονίζει ότι δεν τίθεται πλέον θέμα κρατικοποίησης των προαναφερόμενων τραπεζών, επισημαίνοντας ότι δημιουργείται ένα ισχυρότερο σύνολο από το άθροισμα των δύο.

Θεωρεί «αδύνατη» την έξοδο της χώρας από το ευρώ και προβλέπει ότι η οικονομία, αν δεν έχει πιάσει πάτο, βρίσκεται κοντά στο τέλος του καθοδικού κύκλου. Βλέπει εξάλλου την κρίση ως μια ευκαιρία να μπει η πραγματική οικονομία σε νέες, πιο ρεαλιστικές, βάσεις.

Αν και αναγνωρίζει ότι οι αλλαγές συντελούνται με βίαιο τρόπο, αισιοδοξεί ότι θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v