Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έως 30/9 η δήλωση χρήσης των σκαφών αναψυχής

Περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να δηλώσουν την πραγματική τους χρήση, οι οποίοι τα δήλωναν ως επαγγελματικά για να αποφύγουν φόρους, αλλά στην πραγματικότητα είναι ιδιωτικά.

Έως 30/9 η δήλωση χρήσης των σκαφών αναψυχής
Περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, οι οποίοι τα δήλωναν ως επαγγελματικά για να αποφύγουν φόρους, αλλά στην πραγματικότητα είναι ιδιωτικά, να δηλώσουν την πραγματική τους χρήση χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά καταβάλλοντας μόνο τους φόρους που τους αναλογούν από ΦΠΑ και καύσιμα.

Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου, δίνονται οι σχετικές οδηγίες στις εφορίες και στα τελωνεία και καλούνται να ενημερώνουν κάθε δέκα μέρες τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου αναφορικά με τον αριθμό των ιδιοκτητών που προσήλθαν και τα ποσά των φόρων που καταβάλλονται.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μέσα σε δύο μήνες από την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τον αναλογούντα ΦΠΑ και τους φόρους που αναλογούν σε καύσιμα, λιπαντικά και λοιπά εφόδια, για τους οποίους το σκάφος τους έτυχε απαλλαγής.

Στην ίδια εγκύκλιο ορίζεται ότι κατ’ εξαίρεση της σχετικής διάταξης νόμου (για την οποία επίκειται σχετική τροποποίηση) στη ρύθμιση μπορούν να υπάγονται και περιπτώσεις σκαφών για τα οποία πριν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου (19 Αυγούστου) έχει εκδοθεί απόφαση παύσης ισχύος της άδειας επαγγελματικού πλοίου αναψυχής και έχουν βεβαιωθεί, αλλά δεν έχουν εισπραχθεί οι οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Όσοι δεν ανταποκριθούν στο προσκλητήριο ρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών και έχουν παρατύπως δηλώσει ιδιωτικά σκάφη αναψυχής ως επαγγελματικά απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v