Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως σχολιάζει η Alpha το deal με την EFG

Η προσπάθεια δημιουργίας ενός ισχυρού ιδιωτικού τραπεζικού ιδρύματος με την συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank απομακρύνει τον κίνδυνο μαζικών κρατικοποιήσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εκτιμά η Alpha.

Πως σχολιάζει η Alpha το deal με την EFG
Η προσπάθεια δημιουργίας ενός ισχυρού ιδιωτικού τραπεζικού ιδρύματος με την συγχώνευση της Alpha Bank και της Eurobank απομακρύνει τον κίνδυνο μαζικών κρατικοποιήσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εκτιμά η Alpha στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Έτσι, οι πόροι του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που  πρόσφατα ενισχύθηκαν σε €30 δισ. δεν θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή στήριξη των  δύο αυτών τραπεζών και παραμένουν διαθέσιμοι για την περαιτέρω θωράκιση του ελληνικού τραπεζικού  συστήματος και την εξασφάλιση των καταθέσεων  έναντι οποιουδήποτε ενδεχομένου κινδύνου.

Τέλος, η νέα τράπεζα επιδιώκει την υπέρβαση των αντικειμενικών εμποδίων πρόσβασης στις αγορές που δημιουργεί η κρίση χρέους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και όλο και περισσότερο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία.

Μπορεί, έτσι, να καταστεί κινητήριος μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, διοχετεύοντας ρευστότητα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Η στρόφιγγα ήταν πάντα ανοικτή. Με  την συγχώνευση δημιουργούνται προϋποθέσεις να πέσει και νερό στο αυλάκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v