Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχονται διώξεις για τις υποκλοπές του 2006

Δίωξη για το κακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας κατα παντός υπευθύνου αναμένεται να ασκηθεί από τον εισαγγελέα ο οποίος ερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006.

Έρχονται διώξεις για τις υποκλοπές του 2006
Δίωξη για το κακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας κατα παντός υπευθύνου αναμένεται να ασκηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από τον εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα ο οποίος ερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας Εφετών έχει συγκεντρώσει στοιχεία από τα οποία ππροκύπτουν ενδείξεις τελεσης του κακουργήματος από συγκεκριμένα πρόσωπα. Ωστόσο οι κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν κατα παντός υπευθύνου και να προσωποποιηθούν στο στάδιο της ανάκρισης.

Σημαντικά στοιχεία της έρευνας προήλθαν από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών στο στόχαστρο της οποίας τέθηκαν τα "καρτοκινητά-σκιές" που χρησιμοποιήθηκαν για τις υποκλοπές. Ενα από αυτά , όπως προέκυψε από την έρευνα της ΑΔΑΕ, χρησιμοποιείτο από υπαλλήλους της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Συμφωνα με πληροφορίες , πάντως, α΄πό την εισαγγελική έρευνα προκύπτουν στοιχεία σε βάρος περισσοτέρων ατόμων.

Η έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές είχε αρχικώς τεθεί στο Αρχείο, ωστόσο ανασύρθηκε κατόπιν επιστολής του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τεντε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v