Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έρχονται και άλλες αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο"

Η συγχώνευση Alpha - Eurobank ήταν το πρώτο βήμα, δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, τονίζοντας πως έρχονται και άλλες αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο.

Έρχονται και άλλες αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο
Η συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη συγκέντρωση στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, όπως δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γιώργος Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Υπήρξε ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα προς την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος με αυτόν τον επικείμενο γάμο των δύο μεγάλων τραπεζών", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω αλλαγές που θα σχηματίσουν μια πολύ θετική εικόνα στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο έχει πληγεί από τις συνέπειες της κρίσης χρέους".

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό ο επικεφαλής της ΤτΕ ζητούσε να αρχίσει ένας κύκλος συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο προκειμένου να ενισχυθεί απέναντι στην κρίση.

Θετικά σχολίασε τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank και ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Άλλωστε, πιέσεις προς την ίδια κατεύθυνση, δηλαδή των συγχωνεύσεων στις τράπεζες, ασκούσε και η κυβέρνηση, ζητώντας από τους τραπεζίτες να προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις που θα οδηγήσουν σε ισχυροποίηση του κλάδου ώστε να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v