Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή αύξησης ΦΠΑ σε εστίαση ζητούν οι φορείς

Στην ανάγκη αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% μέχρι να προκύψει το νέο πλαίσιο ΦΠΑ, με ενδεχόμενες μειώσεις συντελεστών, επέμειναν οι εκπρόσωποι των φορέων.

Αναστολή αύξησης ΦΠΑ σε εστίαση ζητούν οι φορείς
Στην ανάγκη για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 13% στο 23% μέχρι να προκύψει το νέο πλαίσιο ΦΠΑ, με ενδεχόμενες μειώσεις συντελεστών, επέμειναν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων μετά τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο.

Οι περισσότεροι από τους φορείς υποδέχτηκαν θετικά τις προθέσεις διόρθωσης αδικιών του φορολογικού για τις οποίες δεσμεύτηκε ο υπουργός, αλλά εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί για το τελικό αποτέλεσμα.

"Καλή η συζήτηση, καλά τα λόγια και οι προθέσεις, όμως αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα είναι άχρηστα", είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι να αρθούν λάθη, κορυφαίο των οποίων είναι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή ό,τι περπατάει και ό,τι μιλάει ελληνικά στην Ελλάδα υπερφορολογείται και ζήτησε μεταξύ άλλων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναστολή του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 3 μονάδες και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις κατά 5 μονάδες.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, αποκάλυψε ότι, όπως τους είπε ο υπουργός Οικονομικών η ύφεση φέτος θα είναι 4,5% - 5,3%.

Η ΑΔΕΔΥ προετοιμάζεται να απαντήσει με κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε ανήσυχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας από εδώ και πέρα γιατί, όπως είπε, οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο.


Οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για το φορολογικό δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v