Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 1η/10 το ΤΕΑΠ – ΕΥΔΑΠ περνά στο ΕΤΕΑΜ

Από την 1η Οκτωβρίου 2011, συγχωνεύεται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού ΕΥΔΑΠ (ΤΕΑΠ – ΕΥΔΑΠ).

Από 1η/10 το ΤΕΑΠ – ΕΥΔΑΠ περνά στο ΕΤΕΑΜ
Από την 1η Οκτωβρίου 2011, συγχωνεύεται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),  ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού ΕΥΔΑΠ (ΤΕΑΠ – ΕΥΔΑΠ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), ο οποίος, σύμφωνα λειτουργούσε από 1-10-2008 στο ΤΑΥΤΕΚΩ, με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια.

Η συγχώνευση του ΤΕΑΠ–ΕΥΔΑΠ του ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΕΤΕΑΜ κρίθηκε ως αποτελεσματική και βιώσιμη λύση για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων του εν λόγω Τομέα, ο οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του.

Οι ασφαλισμένοι του συγχωνευόμενου Τομέα καθίστανται ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑΜ. Οι συνταξιούχοι του συγχωνευόμενου Τομέα μέχρι την ημερομηνία της συγχώνευσης, καθίστανται συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ.

Το ύψος των συντάξεων που θα καταβάλλονται από το ΕΤΕΑΜ στους ήδη συνταξιούχους του Τομέα, καθώς και στους ασφαλισμένους του που θα καταστούν συνταξιούχοι μετά την ημερομηνία της συγχώνευσης, θα καθορισθούν με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από ειδική οικονομική μελέτη και γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΕΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v