Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚτΠ: Έργο του Σύζευξις για Αντακομ, ΟΤΕnet & ΟΤΕ

Την υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του υποέργου 9 του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ”Σύζευξις”, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, με τις εταιρίες Αντακομ, ΟΤΕnet και ΟΤΕ, ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας.

ΚτΠ: Έργο του Σύζευξις για  Αντακομ, ΟΤΕnet & ΟΤΕ
Την υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του υποέργου 9 του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ”Σύζευξις” με τις εταιρίες Αντακομ, ΟΤΕnet και ΟΤΕ, ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σημειώνεται, πως το συμβατικό τίμημα του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.346.150,00 ευρώ, πλέον φόρου προστιθέμενης αξίας και έχει διάρκεια υλοποίησής ένα χρόνο και τρία χρόνια είναι η παροχή υπηρεσιών.

Σύμφωνα με σχετική ανάκοίνωση, το έργο Σύζευξις σχεδιάστηκε για να αποτελέσει το Εθνικό Δίκτυο της Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα προσφέρει στους φορείς που εντάσσονται σε αυτό, για τρία χρόνια, υπηρεσίες όπως:

* Διασύνδεση σε ένα Ενιαίο Δίκτυο Δεδομένων και φωνής περί των 2000 φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

* Ευρυζωνικές υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet και υπηρεσίες Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου.

* Υπηρεσίες Υποστήριξης χρηστών για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

* Υπηρεσίες εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας με στόχο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των υπηρεσιών του έργου από τους Δημόσιους Φορείς.

* Υπηρεσίες Τηλεδιάσκεψης.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το υποέργο 9 της παρούσας σύμβασης αναφέρεται στην αντιμετώπιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αναγκών για ασφάλεια των πληροφοριών και πιστοποίησης των συναλλαγών που θα διακινούνται και διενεργούνται μέσω του δικτύου ”Σύζευξις”, μέσω ενός συστήματος υποδομής Δημοσίου Κλειδιού (ΡΚΙ – Public Key Infrastructure).

Συνολικά θα υλοποιηθεί η έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών, για πενήντα χιλιάδες στελέχη της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και η έκδοση δύο χιλιάδων ψηφιακών πιστοποιητικών εξυπηρετητή για την ταυτοποίηση εξυπηρετητών (server authentication) πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών σε περιβάλλον Διαδικτύου, που θα χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο SSL.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v