Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έρχονται οι έλεγχοι από την BlackRock

Το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων της BlackRock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των εμπορικών τραπεζών έδωσε σήμερα ο υποδιοικητής της ΤτΕ κ. Παπαδάκης, στη συνάντηση με τραπεζίτες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Έρχονται οι έλεγχοι από την BlackRock
Το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων της BlackRock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των εμπορικών τραπεζών έδωσε σήμερα ο υποδιοικητής της ΤτΕ κ. Ιωάννης Παπαδάκης, στη συνάντηση με τραπεζίτες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αρχικά, στη συνάντηση επρόκειτο να μετάσχει ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδάκης ενημέρωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου των δανειακών χαρτοφυλακίων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο, οι τράπεζες στη συνέχεια θα πρέπει να παρουσιάσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος σχέδια, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2012, σχετικά με το πώς σκοπεύουν να φθάσουν στις νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις, μέσω λύσεων από την αγορά.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, από την πλευρά της, θα ζητήσει από τις τράπεζες να ανταποκριθούν στις υψηλότερες απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της διαγνωστικής μελέτης, έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2012.

"Απαιτείται από τις τράπεζες να εξαντλήσουν όλες τις προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Στο μεταξύ, οι τράπεζες που δεν ανταποκρίνονται στις κεφαλαιακές απαιτήσεις θα υπόκεινται σε εντατική εποπτεία", αναφέρεται στο μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v