Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Στο 2,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, από 3,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο
Στο 2,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο, από 3,3% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,1% από 3,1%.

Οι μεγάλες εκπτώσεις σε ήδη ένδυσης - υπόδησης, η πτώση των τιμών των φαρμάκων, των αυτοκινήτων αλλά και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των ξενοδοχείων συνέβαλαν στη συρρίκνωση του πληθωρισμού στο 2,4% τον Ιούλιο από 3,3% τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν πτώση 4% των τιμών σε ένδυση - υπόδηση τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, αφαιρώντας τρία δέκατα από τον πληθωρισμό, δύο δέκατα αφαιρεί η πτώση των τιμών των αυτοκινήτων κατά 4,8%, ενώ σχεδόν μισό δέκατο της μονάδας αφαιρεί η πτώση των τιμών στα ξενοδοχεία κατά 6,7%.

Από τα ίδια στοιχεία, προκύπτει μείωση 3,3% στις τιμές οπτικοακουστικού εξοπλισμού και υπολογιστών, 8,9% στα τέλη κυκλοφορίας και στα διόδια και 4,8% στα αυτοκίνητα.

Μεγάλη αύξηση 17,5% σημειώνεται στην τιμή της ζάχαρης, 11,6% ακριβότερα πωλούνται τα νωπά φρούτα, 10,4% ακριβότερα πωλείται η βενζίνη και 8% τα ασφάλιστρα μεταφορών.



*** Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v