Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαχινίδης προς λογιστήρια: Κόψτε υπερωρίες

Εγκύκλιο με την οποία υπενθυμίζει ότι από 1η/7 μπαίνει όριο 20 ωρών τον μήνα για απογευματινές υπερωρίες και παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις και οι προαγωγές έστειλε ο κ. Σαχινίδης στις υπηρεσίες μισθοδοσίας.

Σαχινίδης προς λογιστήρια: Κόψτε υπερωρίες
Μην ξεχνιέστε και εφαρμόστε ό,τι έχει ψηφιστεί! Αυτό είναι το μήνυμα εγκυκλίου που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης στις υπηρεσίες που ασχολούνται με τη μισθοδοσία υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, με την οποία υπενθυμίζει ότι από την 1η Ιουλίου μπαίνει όριο 20 ωρών τον μήνα όσον αφορά στις απογευματινές υπερωρίες και πως παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις και οι προαγωγές.

Η εγκύκλιος εστάλη την ώρα όπου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε εγκατασταθεί το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- κατέστησε σαφές για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο αποκλίσεων από τις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου.

Η τρόικα, με βάση πηγές, ασκεί πιέσεις ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατό το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και ενδεικτικό των πιέσεων αυτών είναι πως το πρώτο μεγάλο μαχαίρι στα επιδόματα πέρασε ήδη με την τροπολογία της περασμένης Παρασκευής.

Με την εγκύκλιο, ο κ. Σαχινίδης υπενθυμίζει διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο μεσοπρόθεσμο και προβλέπουν ότι από την 1η Ιουλίου 2011:

• Η απογευματινή υπερωριακή εργασία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι ώρες τον μήνα ανά υπάλληλο.

• Αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική ωρίμανση ή μισθολογική προαγωγή για τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Από την 1η Ιουλίου οι υπάλληλοι παραμένουν στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν ή δικαιούνταν μέχρι την 30ή/6/2011, χωρίς να είναι δυνατή η εξέλιξή τους στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο, ακόμα και εάν συμπληρώνουν μετά την 1η Ιουλίου τον απαιτούμενο χρόνο.

• Αναστέλλεται η χορήγηση επιπλέον ποσοστού 4% στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας για δικαστικούς, ιατροδικαστές, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ, αρχιερείς, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, για όσους συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο μετά την 1η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v