Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πάγωμα" πληρωμών στις εφορίες στις 28 & 29/7

Εντολή στις εφορίες να παγώσουν για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Ιουνίου, κάθε πληρωμή έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρης, κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Πάγωμα πληρωμών στις εφορίες στις 28 & 29/7
Εντολή στις εφορίες να παγώσουν για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Ιουλίου, κάθε πληρωμή έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρης.
 
Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο που έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή οδηγία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, "όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες όπου προΐστασθε (δαπάνες, μισθοδοσία, επιστροφές φόρων κ.λπ.) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου του 2011, να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου 2011".

Η προφανής εξήγηση είναι πως διά της μετάθεσης των πληρωμών δύο ημέρες αργότερα το υπουργείο Οικονομικών θα έχει καλύτερη εικόνα στα καθαρά έσοδα του Ιουλίου, λόγω της μη διενέργειας επιστροφής φόρων και συνολικά στο έλλειμμα του προϋπολογισμού με το πάγωμα των δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιουνίου ο προϋπολογισμός εμφάνιζε μαύρη τρύπα 4,5 δισ. ευρώ εξαιτίας της υστέρησης στα έσοδα και των υπερβάσεων στις δαπάνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v