Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε "CC"

Η S&P προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας σε CC από CCC. Βλέπει ανάκτηση του κεφαλαίου των επενδυτών 30%-50%. Επαναεπιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε C.

S&P: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε CC
Η S&P προχώρησε σε υποβάθμιση της μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε "CC" από "CCC" πριν, ενώ επαναεπιβεβαιώνει τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε "C". Το outlook των αξιολογήσεων παραμένει αρνητικό.

Η Standard & Poor’s σημειώνει ότι ο συντελεστής ανάκτησης για την Ελλάδα παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή ο οίκος περιμένει ανάκτηση του 30% - 50% της αξίας κεφαλαίου για τους ομολογιούχους, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων που υπόκεινται σε μείωση της τρέχουσας καθαρής αξίας κατά 20%, με βάση την πρόταση του IIF.

"Θεωρούμε την προτεινόμενη αναδιάρθρωση distressed exchange, γιατί με βάση τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων οι ιδιώτες επενδυτές θα υποστούν ζημίες με την ανταλλαγή".

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι επιλογές της ανταλλαγής ή της μετακύλισης δεν είναι ευνοϊκές για τους επενδυτές.

Μετά την έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων, ο οίκος, όπως αναφέρει, κατά πάσα πιθανότητα θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Όταν ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές ή οι επαναγορές, τότε θα αναβαθμίσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε επίπεδα ανάλογα με τις εκτιμήσεις της για τις πιθανές αθετήσεις πληρωμών από εκείνη στο μέλλον.

Νωρίτερα, στέλεχος της Standard & Poor’s προέβλεψε ότι είναι πιθανή μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v