Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αν υπερβούμε στόχους θα κερδίσουμε τις αγορές

Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλευτούμε όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά και να τους υπερβούμε δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ο Γ. Προβόπουλος.

Αν υπερβούμε στόχους θα κερδίσουμε τις αγορές
Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλευτούμε όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος αλλά και να τους υπερβούμε. Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος.

Χρειάζεται χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα, οι ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ότι χρειάζεται η μπάλλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, πρόσθεσε. 

Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως αν τηρήσουμε και εφαρμόσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής αυστηρά και με συνέπεια, κάτι που μπορούμε να κάνουμε, θα βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές, καθώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία.

Σημείωσε πως εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα σημειώσει αύξηση λίγο χαμηλότερα του 1% το 2012 και ότι θα κινηθεί οριακά πάνω από το 2% το 2013.

Οσον αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε πως το κλίμα έχει βελτιωθεί μετά τη σύνοδο κορυφής και πως τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται κινητικότητα.

O πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα παραμείνει πάνω από 2% τους επόμενους μήνες αλλά θα πέσει κάτω από το όριο αυτό προς το τέλος του 2011 και το 2012. Αν έχουμε πληθωριστικές πιέσεις η ΕΚΤ θα αντιδράσει αναλόγως ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο δημοσιονομικό μέτωπο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v