Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Βλέπει νέα αναδιάρθρωση χρέους

Μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της S&P, που προέβλεψε και περαιτέρω υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας.

S&P: Βλέπει νέα αναδιάρθρωση χρέους
Μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Standard & Poor’s, που τόνισε ότι περαιτέρω υποβάθμιση της αξιολόγησης του ελληνικού χρέους είναι «αρκετά σίγουρη», μεταδίδει το Reuters.

«Η αξιολόγηση έχει αρνητικό outlook, έτσι είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα μειωθεί περαιτέρω διότι, βεβαίως, στο τραπέζι βρίσκεται πλέον μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους», δήλωσε ο κ. David Beers, global head of sovereign ratings του διεθνούς οίκου αξιολόγησης, στην τηλεόραση του CNBC.

«Έχουμε επίσης εκφράσει και προηγουμένως την άποψη ότι νομίζουμε πως οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Μπορεί μελλοντικά να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη αναδιάρθρωση», τόνισε.

Ερωτηθείς πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η δεύτερη αναδιάρθρωση, ο κ. Beers είπε ότι «αυτό είναι εν μέρει στα χέρια της ελληνικής πολιτικής. Όμως, δεν θα μας εξέπληττε αν μια δεύτερη αναδιάρθρωση χρειαστεί να εξεταστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v